Популярният ляв общественик и режисьор Анжел Вагенщайн е оглавил обществения съвет на

...
Популярният ляв общественик и режисьор Анжел Вагенщайн е оглавил обществения съвет на
Коментари Харесай

100-годишният Анжел Вагенщайн оглави обществения съвет на Левицата - Политика

Популярният ляв общественик и режисьор Анжел Вагенщайн е оглавил публичния съвет на коалиция " Левицата ", в която влизат АБВ на Румен Петков, " Изправи се България " на Мая Манолова, Движение 21 на Татяна Дончева, Българска прогресивна линия на Красимир Янков, Нормална страна на Георги Кадиев, дружно с група досегашни социалисти отпред с Валери Жаблянов.

Самият публичен съвет, който е бил определен през днешния ден се основава по самодейност на Вагенщайн и, съгласно прессъобщение от обединението, в състава му влиза необятно посланичество на университетските, научните и креативните среди.

„ Днес се слага началото на огромно събитие в България - обединяване на левицата. Щастлив съм, че тук при нас се заражда ново начало на взаимност, на приятелство, себеуважение. Много съм благополучен да участвам на зараждането на нова политическа групировка, наречена ЛЕВИЦАТА!. Човек не може да бъде изключван от левицата. Може да бъде изключван от партия, само че не и от левицата “, разяснява Анжел Вагенщайн. Ветеранът на българската левица приканва за ненасилие, за братска любов и взаимност и, като човек изпитал насилието върху себе си нееднократно, показва вяра, че тези времена са останали в предишния век.

От Левицата напомнят, че известният режисьор, сценарист, публицист, държавник, някогашен депутат и участник в комунистическото съпротивително придвижване по време на Втората международна война е живата история на модерна България. За 100-годишната си възраст е осъждан на гибел преди ’44-а година, а след ’44 беше е подлаган на политически репресии. Преди 1989 година е член на Комитета за отбрана на Русе, още преди рухването на комунистическия режим през януари 1989 е един от 12-те интелектуалци, поканени на закуска от президента на Франция Франсоа Митеран във френското посолство в София, участник е в Кръглата маса през 1990 година от страна на Българска социалистическа партия. Като народен представител във VII Велико национално заседание е един от подписалите новата българска Конституция.а платформа ЛЕВИЦАТА! образува Обществен съвет към обединението по самодейност на Анжел Вагенщайн. В състава на Съвета влиза необятно посланичество на университетските, научните и креативните среди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР